24 iulie 2007

Teste de viteză



Dacă sunteti curiosi să aflati care este viteza de acces (în fond, viteza de download si upload), aveti la dispozitie o serie de situri ce pot determina acest lucru. In general, este bine, mai ales daca aveti mai mult timp la dispozitie, să încercati mai multe adrese. Nu în acelasi moment, evident.

Nu trebuie să fiti surprinsi dacă rezultatele diferă între două testări, căci intervin o serie de factori (printre care si încărcarea serverelor respective).



16 iulie 2007

Plictiseală mare ...



Azi toată ziua am fost plictisit. Nu am avut şi nu am în continuare chef de nimic.

Când sunt acasă ascult muzică, mai lucrez la bloguri, mai vorbesc cu alti plictisiţi ca mine pe Messenger :) mai citesc din când în când feedurile Google Reader dar acolo am doar feedurile blogurilor profesionale de blogging ... deci le epuizez repejor. Sunt doar vreo 15-20.

În blogosferă romanească e plictiseală mare ! Toţi şi-au luat vacanţă iar cei care mai scriu mă plictisesc cu articolele lor. Nu am ce citi care să îmi şi placă ...

Prietena (vorba vine ... stau cu ea de 2-3 zile :) dar să zicem) ma sunat ieri să ies cu ea în parc :) însa nu am avut nici un chef. Mai spre seară am fost la hotel la un poker cu prietenii că imi era dor ... nu mai am jucat de 3 zile :) ... dar cum nu mă simţeam în largul meu, bineînteles că am pierdut. Turnee de 10 RON (intrarea) am jucat vreo 3 din care nu am castigat niciunul ... Asta e ... data viitoare !

PS: Poate v-am plictisit şi pe voi cu postul acesta dar trebuia să scriu ceva ca să îmi folosesc şi eu timpul cumva ...



12 iulie 2007

Religia, între cre(s)tinism şi oprimare ...



Postul acesta se referă la ce am ascultat azi pe ARHI TV referitor la religie, credinţă, etc.

Trăim într-o lume care în momentul în care oamenii au o problemă, se roagă la Dumnezeu ca să le fie mai bine şi sunt şi siguri că datorită acestui lucru toate se vor rezolva.

Lumea in general se roagă sau îşi face o cruce când vor ceva anume sau când nu le merge ceva bine ! Când totul este perfect nu văd pe unul să se roage ! Lucru care mi se pare penibil, jenant, si de o laşitate ieşită din comun !

Cel sau cei care au inventat chestia asta cu Dumnezeu, Iisus Cristos, etc ... sunt foarte deştepţi ! Respect. E răspandită în toată lumea ...

Pentru mine e doar un lucru frumos credinţa. Adică îmi place când merg să mă spovedesc de exemplu, sau când merg la Înviere, sau de Craciun sau etc ... Mă face să mă simt bine. Ceva parcă e altfel. Dar de asemenea sunt conştient de faptul că asta se întamplă doar datorită faptului că mi-am băgat eu ideea asta în cap :)

Totul stă în mintea omului ! E ca şi cu superstiţiile ! Dacă vede omu o mâţă neagră automat îşi imaginează că va avea ghinion ! Sau ca dacă se sparge o oglindă va avea ghinion 7 ani de zile sau cum mama dracului era faza. Superstiţii idioate. Daca îti bagi în cap ideea că vei avea ghinion din cauza la mâţa respectiva (inofensivă săraca) atunci cu siguranţă dacă ceva nu îţi merge bine în ziua respectivă vei spune că e clar ... din cauza la maţa respectivă ! Cand defapt nu e aşa !

Totul stă în puterea minţii ! Aşa e şi cu credinţa. Dacă te rogi la Dunezeu dimineaţa şi în cursul zilei se întâmplă ceva bine atunci vei spune: "Dumnezeu m+a răsplătit pentru rugăciunea de azi dimineaţă". Greşit total. Sa întâmplat acest lucru deoarece aşa sa întâmplat şi punct ! Restu sunt prostii !

Cum a spus şi Arhi ... eu nu vreau să vă schimb părerea cumva despre religia în care credeţi ! Este viaţa voastră şi o trăiţi aşa cum vreţi ! Tot ce vreau eu este să vă sfătuiesc să lăsaţi prostiile şi să vă luaţi viaţa în piept şi să nu mai fiţi dependenţi de un anumit stăpân, oricare ar fi acela !

PS: Arhi ... partea cu vom vedea la final nu merge ! Credinţa asta va continua până va veni sfârşitul lumii ! Pentru unii ...



6 iulie 2007

Schimb prefixul oameni buni :)



Probabil vă întrebaţi la ce naiba mă refer :)



Ei bine ... peste vreo "7" ore, adică pe data de "07.07.07", adică "7" iulie 2007 ... va fi ziua mea de naştere :)

De ce atâţia de "7" ? Pentru că este numarul meu norocos de când mă ştiu :)

Mda ... îmbătrânesc ... 20 de ani :)
Norocul meu e că sunt ca vinul. Tot mai bun mă fac ;)

Tânăr vreau mereu să fiu
Să traiesc aşa cum ştiu
Ca la 20 de ani, fără griji şi fără bani.
Partea cu banii e discutabilă :)



5 iulie 2007

Your Name in Lights





Fuck Me I'm Famous :)

via fulgerica



3 iulie 2007

The evolution of Apple ...



Art director and designer Edwin Tofslie has clearly laid out a comprehensive - enough evolutionary visual time line of Apple products from 1976 to the present day, ending with, umm, uhhh--oh yeah, that new telephone device thing.



Impresionant ... nu ? Abia aştept să am şi eu ... măcar un iPhone :)

via: Core77 design blog