20 octombrie 2007

Cum se fac bani pe net ?



Azi am ajuns la concluzia că majoritatea celor care îşi încep un blog, o fac pentru bani. Nu am absolut nimic împotriva acestui aspect dar ... noii bloggeri/webmasteri ar trebui să fie conştienţi de faptul că banii vor veni mai târziu şi nu peste noapte !

Sunt membru Blogoree de ceva timp şi datorită acestui lucru id-ul meu de messenger a fost adăugat în listele multor începatori în ale' bloggingului ! Zilnic, începând de dimineaţa şi până seara, mulţi dintre aceştia îmi pun întrebări de genul:

  • Cum se fac bani pe net ?
  • Câte bloguri să îmi fac ?
  • De câte ori să scriu pe zi ?
  • Eu câţi bani caştig din AdSense ?
  • Ce alte alternative de monetizare folosesc înafară de AdSense ?
  • Care dintre alternative are randamentul cel mai bun ?
  • Ce fel de blog sa imi fac ?
  • Despre ce să scriu ?
  • În ce limbă să scriu ?
  • Cât de lungi să fie posturile ?
  • Cum îmi măresc traficul pe blog ?
  • Ce platformă de blogging sa folosesc ?
  • Ce host să folosesc ?
Acestea sunt doar unele dintre întrebările pe care le primesc zilnic de la zeci de bloggeri începători.

Azi m-am hotărât să deschid un nou blog în care voi încerca a vă răspunde la cât mai multe din întrebările voastre referitoare la modalităţi de monetizare online.

So ... www.moneyrumour.com !



14 octombrie 2007

Ce se întamplă când ai trafic ...



Apar reacţii de tot felul pe diferite bloguri despre tine. Unele de bine, altele de rău. Invidia şi prostia e mare de când e lumea, nu e nimic nou în asta.

Pe zoso îl fute grija de unde îmi vin mie vizitatorii.

Alţii îmi scriu comentarii că de ce mă laud cu traficul ... Nu m-am lăudat deloc. Că m-am bucurat asta e alta treabă. Să ajungi la un câştig de aproape 500 dolari in o săptamănă cu două articole nu cred că e ceva atât de nesemnificativ.

Mulţi nu ştiu ce înseamnă un DIGG EFFECT. Traficul provenit de pe digg e foarte mare. Vizitatorii vin se uită şi pleacă. Unii stau mai mult şi vizitează şi alte pagini, alţii chiar pun link către tine pe blogurile/siteurile lor şi asta iţi aduce alt trafic. Alţii se aboneaza la feed-ul tău. Un lucru e sigur ... dacă nu continui cu articole interesante traficul va scădea încontinuu !

Acesta este motivul scăderii numărului de vizitatori de pe blogul meu şi de pe încă două din proiectele mele online şi anume www.sociladailynews.com şi www.fireblogs.ro

Motivul pentru care am pus unele articole de pe blogul acesta si de pe celelalte vreo 15 bloguri ale mele e pentru a creşte numărul de vizitatori, pentru a creşte numarul de backlink-uri către blogurile/siteurile mele, pentru a creşte câştigurile ($), pentru a mă distra şi eu puţin ... etc !

Hai să fac şi eu o faptă bună şi să enumăr câteva dintre blogurile care au scris despre creşterea traficului de pe blogurile mele.

Zoso (1, 2), piticul, shocs, adrian ...



13 octombrie 2007

Made in romania





A aparut primul numar al revistei "Made in Romania".
O puteti descarca gratuit in format .pdf de aici



10 octombrie 2007

Trupa Cargo refuză să cânte cu maneliştii



Citat din Evenimentul Zilei:

Membrii celebrei trupe rock şi-au anulat concertul de la Azuga pentru că pe aceeaşi scenă urma să cânte şi Adi Minune.


Motivul plecării lor a fost probabil faptul că ştiau că le va afecta imaginea deoarece este evident numărul fanilor lui "Minune" şi numărul fanilor Cargo.

Un alt citat:

Primarul din Azuga, Adrian Purcaru, confirmă gestul celor de la Cargo şi regretă incidentul în urma câruia concertul a fost anulat. „Trupa Cargo a plecat în semn de protest, însă nu putem face discriminare. Ne pare rău, dar şi Minune a fost solicitat de public”, a spus primarul Purcaru.

Contactat telefonic, Adi Barar, liderul trupei Cargo, ne-a declarat că nu doreşte să comenteze incidentul. Adi Minune a avut telefonul închis până la închiderea ediţiei.

Asta numesc eu minte de om prost dar cel mai bine se poate observa laşitatea celor de la Cargo !

Nu sunt nici cu manelele şi nici cu rock-ul dar dacă eram la faţa locului cred că le aruncam cu ceva în cap celor de la Cargo ...

Îi înţeleg că se simt inferiori în faţa publicului "manelist" dar logic, clar şi evident nu se făceau în halul ăsta de câcat dacă rămâneau la concert ! Totuşi aveau şi ei o mulţime de fani care aşteptau nerăbdători concertul !

Cei care sunteţi fani Cargo sunteţi mândri de ei ?



8 octombrie 2007

Ce bine e sus ...




Ce bine e să fii deasupra tututor ? Nu-i aşa ?

Mai ales deasupra blogurilor Gazetei Sporturilor ! :)



1 octombrie 2007

RoBloggersSurvey2007



Chestionarul RoBloggersSurvey2007 este online si va invitam cu caldura sa-l completati iar r vor ramane confidentiale si pot fi trimise pana la 13 octombrie.

Pentru ca informatia sa ajunga la cat mai multi bloggeri, va rugam sa scrieti o insemnare despre chestionar si sa plasati pe bloguri butonul:

Chestionar pentru bloggeri - 2007


Rezultatele statistice vor fi publicate pe eLearningBlog si MANAFU*, impreuna cu lista blogurilor ce ne-au ajutat in popularizare.