30 decembrie 2006

Saddam a fost spanzurat ... hai sa radem ca prostii ...



Azi am ramas surprins de cat de mare e gradina Domnului citind pe blogul lui zoso comentariile cititorilor lui.

Se bucura toti de faptul ca Saddam Hussein a fost spanzurat de parca toata lumea de acum va fi mai buna, totul de acum inainte va fi mai bine, etc.

Chiar e necesara pedeapsa capitala ? Nu sunt alte metode de pedepsire ? Inchisoarea pe viata nu e o metoda mai buna ?

Si e normal daca ne gandim ca si noi am trecut printr-un caz similar cu Ceausescu sa radem ca prostii ca a fost omorat alt dictator chiar daca este vorba despre Saddam Hussein care a fost un criminal ? Nu ne-am invatat lectia pe pielea noastra ?

LATER EDIT: Italia va lansa o campanie la Naţiunile Unite în favoarea interzicerii pe plan mondial a pedepsei cu moartea, a anunţat premierul Romano Prodi. citeste tot !

LATER EDIT: Executia lui Saddam Hussein (video)

LATER EDIT: Procesul pedepsei cu moartea: aici

LATER EDIT: Un adolescent algerian, de 12 ani, a fost spânzurat de prietenii săi în timpul unui joc în care imitau execuţia lui Saddam Hussein, potrivit NewsIn.

Drama a avut loc în localitatea Oued Rihou, la două zile după spânzurarea lui Saddam. Cazuri similare s-au înregistrat în mai multe ţări, printre care Statele Unite şi Pakistan. (Sursa: NewsIn)

Ce exemplu dam noi copiilor nostrii daca noi inca promovam pedeapsa capitala. Si mai dam si la televizor inregistrarea sa aiba ce vedea copii.

LATER EDIT: Noi imagini socante cu Saddam Hussein dupa executie: aici





9 comments:

Anonim spunea...

Salut. E prima data cand iti accesez blog-ul. Un exemplu: tu esti un shi'it, ai o familie frumoasa, o duci bine, esti pastor, nu are nimeni treaba ta. Ai 2 fete pe care le iubesti, ti la ele ca si la ochii din cap etc. Intr-o zi, Saddam, fiind sunnit, porneste un masacru si cere sa fie omorati un numar de n shi'ti dintr-o casa. Vin militarii lui Saddam, iti omoara o fiica si iti ia nevasta. Tu nu ai cum sa te impotrivesti, numai sa iti iei fiica si sa fugi din Irak. Sa presupun ca sunt mai multe familii care au trecut prin ce ai trecut tu. Daca l-ar prinde si l-ar judeca pe Saddam, crezi ca ar fi destul sa ii dea o pedeapsa de inchisoare pe viata pentru ce a facut? Ar sta bine mersi, ar manca, s-ar uita la televizor, ar imbatrani si ar crapa. A meritat spanzurarea, merita ceva mai urat si mai injositor, pentru sutele de mii de oameni (am auzit la stiri ca defapt ar fi milioane, de pe lungul razboaielor), pentru care a dat ordin sa fie ucisi. Nu o sa fie lumea mai frumoasa, mai nu stiu cum. Dar gandeste-te ca a scapat un popor de un tiran, de un criminal. Intr-un fel nu il poti compara pe Saddam cu Ceausescu, Saddam a omorat oameni si a terorizat poporul, iar Ceausescu a dat ordin doar la revolutie sa fie impuscati rebelii. Nu cred ca s-a pierdut 1 milion de locuitori din populatia romaniei. Vorba aia, "Unde dracu ii ingropam pe toti?". Saddam a murit, si-a meritat pedeapsa si inca e prea putin...

Anonim spunea...

Bai, tu esti dobitoc? Arata-mi si mie cine a ras printre comentariile alea.

Anonim spunea...

Salut si bine ai venit :)

Mda ... inteleg ce vrei sa spui. Dar ...

Eu daca as fi in situatia asta probabil pe moment i-as dori moartea. Dar de la crimele facute de el a trecut ceva timp. Fiecare om dupa un timp incepe sa gandeasca din ce in ce mai rational.

Daca te gandesti bine pe de o parte a avut o moarte injositoare intr-o oarecare masura, dar pe de alta parte a avut si o moarte usoara. Oarecum a scapat de tot si cam usor :)

Daca ai fi in situatia acelei familii de care spui te-ai simti mai bine acum ? Nu prea cred. Durerea in suflet iti ramane in continuare.

Sau o alta intrebare, crezi ca acuma s-a facut dreptate ?

Totusi ne laudam ca traim intr-o lume mai moderna. Oare alta metoda nu se putea gasi decat spanzurarea ?

Deci e nu am spus ca nu i-as dori moartea daca as fi in situatia respectivei familii de care ai spus. Dar de la crimele respective a trecut mult timp.

Deja iti dai seama ca practic nu rezolvi nimic si totuna e daca Saddam e in inchisoare sau daca este omorat. Putere dictatoriala oricum nu mai avea. Era un nimeni deja. Isi astepta si el moartea.

Ar fi trebuit sa aratam ca am schimbat ceva la mentalitatea noastra si daca el o omorat sa fim si noi la fel prosti ca el si sa folosim aceeasi metoda. Asa se va continua cu crimele pana la nesfarsit ! Si unde ajungem ?

Anonim spunea...

apropo vezi ca blogul tau se redirecteaza catre http://www.mozilla.com/en-US/firefox/ ;)

Anonim spunea...

Sa dai ordin sa omori un milion de oameni nu e scuza... 1 milion de oameni. Iti poti imagina cati pot fi? Aduna-i intr-un loc, pe o campie mare si gandeste-te cati ar fi. Atunci si Hitler trebuie iertat, a omorat si el asa din hobby cateva vagoane de evrei. Sa omori nu e o scuza, eu nu as putea ierta asa ceva. Asta e pedeapsa ce a meritat-o. Trebuia spanzurat de 1 milion de ori. A scapat usor...

Anonim spunea...

mafihotz said...

apropo vezi ca blogul tau se redirecteaza catre http://www.mozilla.com/en-US/firefox/ ;)
***
Care ii faza ca nu m-am prins?

Anonim spunea...

http://www.bynetics.net asta e al tau nu ?

eu cel putin cand intru pe site-ul tau ma redirecteaza catre pagina firefox.

Folosesc IE

Anonim spunea...

:)) ala nu e blogul meu, e blogul lui netics :). De acolo am ajuns la blogul tau

Anonim spunea...

aaaa. :) scuze :) las' ca o sa citeasca poate si netics :)