9 ianuarie 2007

Apple lanseaza iPhone-ul




“Apple is going to reinvent the phone” sau cel putin asa se lauda Steve Jobs, fodatorul Apple la lansarea mult asteptatului telefon mobil, iPhone.

Telefonul arata foarte bine dar mi se pare cam firav sa zic asa la rezistenta. E in totalitate bazat pe touchscreen, avand doar pe lateral butoane de volum si mute. Intregul telefon este practic un ecran imens (cu o rezolutie de 160 de pixeli pe inch). Pe langa telefonie, se pot asculta cantece si se pot vedea filme pe el, mai ales in modul landscape (are senzor de rotire) ecranul fiind foarte mare astfel. Pe spate, o camera foto de 2 Megapixeli.

Are speaker inclus si senzor pt apropierea de fata, ca atunci cand il tii la ureche sa nu apesi si ecranul cu pielea. Se sincronizeaza cu calculatoarele ca un iPod normal, transferand nu doar muzica si filme, ci si toate datele ce tin de partea de telefonie. Are Wi-Fi, Bluetooth, GSM Quad-Band, dar nu suporta 3G. Cand te uiti la o poza pe ecran, poti sa faci zoom punand degetele pe ecran si "tragand" de poza in directii opuse.

Stie sa instaleze diverse widgets si probabil ca acestea vor tot aparea. Tehnologia permite mail prin Yahoo, accesarea Google Maps pt directii, sistemul de operare este OS X, browserul de web este Safari si pe orientarea landscape incape tot site-ul pe ecran, e drept ca scalat. Pe scurt, avem un iPod, un telefon mobil si un dispozitiv de conectare la Internet, in acelasi aparat.


Detalii preluate de pe: nwradu
Alte detalii gasiti aici: TechCrunch, gizmodo, engadget

Tot la MacWorld 2007, Apple a prezentat si conceptul lor pt un fel de set-top box, din cate imi dau seama. Numit Apple TV, costa 300 de dolari, are conectivitate 802.11, USB2.0, Ethernet, WiFi, HDMI si video normal, un hard disk de 40 de GB, toate ruland sub un procesor Intel.

De pe acest aparat se pot vedea filme, se poate asculta muzica, si 5 calculatoare se pot conecta in acelasi timp la AppleTV (nu se precizeaza daca fiecare poate asculta alta muzica sau viziona alt film). Evident ca filmele si muzica pot fi luate si de pe Internet, de ex de pe iTunes Store sau cum se cheama. Mai multe aici.





1 comments:

Anonim spunea...

Daca o sa castig la loto o sa-mi cumpar ... pana atunci e bun si 3310 :)