18 aprilie 2007

Blogger exmatriculat ... se întamplă în România !Abia am aflat că Ariel a fost exmatriculat de la şcoală pentru un post scris de el pe blog-ul lui personal. Deci vi se pare normal aşa ceva ?

Există drept la opinie în ţara asta ? Există liberă exprimare în ţara asta ?

Articolul 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ura naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţa publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.

Constitutia Romaniei. (via piticu)
Inţeleg că a pus poze pe blog cu colegii dormind la ore, sau cu o profesoara sau cu ce ştiu eu mai cine, sau că portarul şcolii (nea' Vasile) e nu ştiu cum sau multe altele, dar pentru astea chiar trebuia să se ajungă la exmatrulare ? PENIBIL !!!

Oricum Ariel "te-ai scos" cu faza asta în ceea ce priveşte publicitatea la blog :) Vor urma niste apariţii prin presă, pe la TV, etc. Eşti vedetă frate ! :)

LATER EDIT: Ariel a fost invitat la emisiunea laui Bobby Voicu unde a povestit ceea ce s-a intamplat defapt cu el.

Aici puteti asculta inregistrarea emisiunii.

Inregistare 1 (53:01 minute)


Inregistrare 2 (15:30 minute)

2 comments:

Schimbarea spunea...

Trebuie sa invatam sa ne solidarizam impotriva sistemului ! “Ei” ne vor dezbinati (individualsim) divide et impera… prin toate mijloacele ei vor sa fie “calareti” si noi “cai”, scoala e locul de dresaj, cum am spus - prioritatea numarul unu este obedienta, memorarea si reproducerea - adica omul clona, executant, angajatul care nu cometeaza - pinguinul.

"Ei" ne invata sa nu ripostam si sa ne revoltam cand vedem nedreptati. "Ei" vor sa ne intoarcem la stadiul de oi hipnotizate. Vreti raspunsuri ? Le gasiti in interiorul vostru, asta daca nu respingeti ce va comunica simturile.

"Ei" = profesorii, politicienii, coporatiile - sistemul

Mihaela Lica spunea...

Salut! :) Am raspuns comentariului tau "de ce engleza?" la Ariel pe blog.

Cat despre blogul tau: sunt placut impresionata. Tine-o tot asa!