12 iunie 2007

Mentalitate românească ...



Articolul acesta îl scriu ca şi un raspuns offtopic la articolul bloggeriţei mele preferate ANA (treci la caserie :D) rerferitor la mentalitatea de genu:"Laso' măh că merge aşa !" a unor elevi/studenţi/etc.

În articolul ei, Ana, s-a referit la faptul că unii se mulţumesc cu note mici la şcoală. Se mulţumesc cât să treacă. Într-adevar e trist. În general dacă îţi doreşti să obţii 5-ul cât să treci clasa ai puţine şanse să obţii chiar şi nota asta. În schimb dacă îţi doreşti un 8-9-10 şi bineînţeles dacă te şi strădui să obţii notele astea atunci ai şansa să iei cel putin un 7-8. Mă rog.

Pe mine mă enervează mai mult mentalitatea de a-ţi dorii să ai atât cât să traieşti bine. Asta mă enervează la culme.

Aţi observat că majoritatea (peste 90%) eleviilor şi studenţiilor din ziua de azi învaţă DOAR şi EXCLUSIV pentru a reuşi să obţină un loc de muncă bine platit etc. ?

Aţi observat că majoritatea elevilor şi studentiilor din ziua de azi nu se gândesc la activităţi extraşcolare care constau în pregătirea lor profesională etc ? Ies din faculate şi au toţi pretenţia să obţină un salar imens şi tot felul de beneficii ! Dacă ii pui să facă ceva nu ştiu nimica majoritatea şi dacă sunt penalizaţi ei dau vina pe şef că el e nesimţit şi etc.

Cunosc astfel de cazuri de la firma părinţilor unde din fericire ai mei nu angajează oameni doar pe baza diplomei de absolvire a unei facultăţi. Candidaţii sunt puşi să treacă anumite probe să zic aşa în care fiecare trebuie să demonstreze că e cel mai bun pentru post-ul respectiv. Şi nu o dată s-a întâmplat să vină studenţi cu nasul pe sus şi cu pretenţii de salar mare când ei sunt total pe din afară.





1 comments:

Anonim spunea...

pai unde e casieria ?:))