22 aprilie 2007

Noul design TVR ... sneak preview aici !



Dorothea Vanau m-a anuntat mai devreme ca in seara aceasta va fi lansat noul site TVR. Site-ul este realizat de cei de la Hambar18 si este un proiect coordonat de catre Irina Gheorghiu, şefa de la TVR/new media.

Noul design arata cam asa:

1. 2.

Cu ocazia asta am aflat si valoarea contractului. Este vorba de 10.800 euro, suma care acopera mai multe servicii: strategie de comunicare vizuala, layout design, template-uri html pentru aproximativ 40 de pagini si un buffer de 45 de zile de fine tuning. La contract se mai adauga inca sase luni de consultanta gratuita.

Comunicatul de presa:

Site-ul Televiziunii Române www.tvr.ro apare, de luni, 23 aprilie, cu o grafică şi o structură nouă, în care se va pune mai mult accentul pe conţinut, atât sub formă de text, cât şi video. Vizitatorii pot afla informaţii şi pot viziona imagini din domeniile Actualitate, Sport, Bani, Reportaj, Europa, Cultură, Divertisment, Tineret, Ştiinţă şi Tehnologie, Timp liber, Sănătate. Site-ul mai conţine informaţii despre programele, campaniile şi vedetele TVR, organizaţie, resurse umane etc., precum şi o secţiune dedicată copiilor, cu o grafică specială şi care pune accent pe educaţie.

De asemenea, pot fi urmărite în continuare emisia live a postului TVR Internaţional, înregistrările unor emisiuni produse de TVR, precum şi imagini şi informaţii în timp real de la evenimente sportive, la secţiunea „Sport live”. Pagina web oferă utilizatorilor şi posibilitatea de a-şi crea propria variantă de conţinut a www.tvr.ro, prin opţiunea „Pagina mea”. După înregistrare, utilizatorul îşi creează propriul www.tvr.ro, selectând secţiunile pe care le doreşte.

„Noua prezenţă web a TVR se construieşte în jurul a două idei principale: orientarea către utilizator şi folosirea intensă a potenţialului new media al instituţiei”, a declarat Irina Gheorghiu, şeful Departamentului TVR New Media. Ea mai spune că, prin această schimbare, www.tvr.ro devine, dintr-un site de prezentare, unul de conţinut, prin care TVR vrea să se apropie de publicul tânăr şi să se implice în susţinerea comunităţilor şi în dialogul social. „Prin noul site, ne adresăm în primul rând tinerilor, care, aşa cum arată ultimele studii de piaţă, petrec mai mult timp pe internet decât la televizor. Site-ul devine interfaţa de comunicare a Televiziunii Române cu o parte importantă a publicului”, adaugă Irina Gheorghiu.

Site–ul televiziunii publice a fost creat în anul 1998, iar în 2005 a fost relansat. Conform www.trafic.ro, pagina web a Televiziunii Române are peste 120.000 de vizitatori pe săptămână şi peste 615.000 de afişări.

DEPARTAMENTUL COMUNICARE ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE>
A mai scris si Iulian Comanescu despre asta aici





3 comments:

Anonim spunea...

Mda ... nici nu ma asteptam sa arate bine oricum. Asta e valoarea Hambar18.

Cat ? 10.800 de euro for that shit ?

Whatever ... in Romania se poate !

Anonim spunea...

Modificarea este in bine.
Insa din punct de vedere estetic e semi-profi. Pretul nu mi se pare mare avand in vedere toate serviciile prestate, insa "consultanta gratuita o jumatate de an" mi se pare lucru de diletanti.
Ar trebui sa iasa moda din drop-shadow-urile acelea fara logica din punct de vedere al luminii. Ca un produs estetic final e diletant. Elemente care nu se leaga, senzatie de lumina pusa confuz, culori nepotrivite intre ele - in general lucruri care pentru un graficiat profesionist sunt instinctual puse corect.

O schimbare in bine, dar se putea si mai bine.

Anonim spunea...

@Ovidiu Alvis: de acord cu tine.

Sunt multe de modificat la design. Deocamdata, nashpa e putin spus !

Dorothea Vanau mi-a spus ca e facut conform manualului "gros" de identitate al TVR. Asta e ... asa i s-a cerut ... asa l-a facut ! Dar tot nashpa e !

Prea mult spatiu gol sus. E primul lucru care se observa. Meniul la fel nu imi place deloc, backgroundul la fel este foarte prost ales etc.